Трима души са убити и още трима са ранени в резултат на атака на украинските въоръжени сили срещу село Почаево, Белгородска област. Това съобщи губернаторът Вячеслав Гладков в своя Telegram канал.

"За голямо съжаление в резултат на експлозията трима цивилни починаха от раните си. Още трима души получиха рани от шрапнели в различни части на тялото", пише той.

Ръководителят на региона отбеляза, че екипи на линейка са изпратили двама мъже в Белгородската градска болница № 2, а друг в Грайворонската централна районна болница.

Преди това беше съобщено, че две момчета на 10 и 11 години са били ранени в резултат на обстрела на село Новая Таволжанка.

Счупени са прозорци в триетажна жилищна сграда и е повреден един автомобил.

Русия: За поредна нощ отблъснахме атака с дронове

Русия: За поредна нощ отблъснахме атака с дронове

ПВО тревога е била обявена в Белгородска област и Крим

На пострадалите е оказана цялата необходима помощ. Гладков допълни, че в колата, нападната от дрона камикадзе, е имало строителни работници.

Припомняме, че ден по-рано руските власти съобщиха, че са прехванали и унищожили два дрона над Белгородската област и още четири над Черно море.

Преди 2 седмици при обстрела на въоръжените сили на Украйна по търговски център в руския град Белгород загинаха най-малко седем души, а други 18 бяха ранени.