По последни данни при обстрела на въоръжените сили на Украйна по търговски център в руския град Белгород са загинали седем души, а други 18 са ранени. Това съобщава "Интерфакс", като цитира руското министерство на здравеопазването.

"По оперативни данни в резултат на обстрела са загинали 7 души, включително 1 дете. Ранени са 18 души, от които 4 деца. На четирима от тях е оказана амбулаторна помощ, 14 души са хоспитализирани в различно по тежест състояние, оказва им се необходимото съдействие", се казва в съобщение на пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Оказването на помощ на пострадалите е под личния контрол на министъра на здравеопазването на Русия Михаил Мурашко, се отбелязва в изявлението.

Най-малко шестима загинали при украински ракетен удар по Белгород
Обновена

Най-малко шестима загинали при украински ракетен удар по Белгород

17 души са ранени, включително пет деца

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи и за четирима ранени, за които е било решено да бъдат изпратени в московски клиники.

"Осемгодишно момче е с фрактура на бедрото и охлузни рани по лицето, седемгодишно момиче е с проникваща рана в коремната кухина, комоцио и охлузна рана на бедрото, двамата възрастни са с наранявания по крайниците им. Тази вечер ще ги изпратим с влак заедно с придружаващите ги и роднини", пише Гладков.

Останалите ранени остават под контрола на лекари в болници в Белгород.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че в четвъртък системите за противовъздушна отбрана са унищожили 14 украински снаряда от реактивната система за залпов стрелба RM-70 Vampire над територията на Белгородска област.

Русия свалила седем украински дрона над Белгород

Русия свалила седем украински дрона над Белгород

Няма жертви

Губернаторът на съседната област Курск, Роман Старовойт, нарече атаката "ново престъпление на украинските нацисти" - език, типичен за начина, по който руските официални лица наричат ​​Украйна, за да оправдаят своята инвазия.

Атаката срещу Белгород днес беше предшествана от масиран руски ракетен удар по няколко региона на Украйна.