Изпълняващият длъжността губернатор на руската Курска област Алексей Смирнов късно в понеделник съобщи за атаки срещу региона от украинските въоръжени сили.

Няма данни за жертви и ранени. 

"През деня 12 украински дрона бяха ликвидирани и обезвредени със средства за радиоелектронна борба в граничните райони", написа Смирнов в канала си в Telegram, цитиран от "Интерфакс".

Според ръководителя на региона през деня село Горнал от Суджански район, селата Гордеевка и Троицкое, селата Успеновка и Викторовка от Кореневски район, село Тьоткино, село Кулбаки и село Елизаветовка на Глушковски район са били обстрелвани, но няма данни за пострадали. В село Троицкое жилищна сграда е разрушена от експлозия.

 Курска област свалила 15 украински дрона за 24 часа

Курска област свалила 15 украински дрона за 24 часа

Няма данни за пострадли жители

Освен това са регистрирани атаки от украински хеликоптери и безпилотни самолети близо до селата Успеновка и Викторовка в Кореневски район, село Краснооктябрски в Глушковски район и село Бегоща в Рилски район.

"След нападение от украински хеликоптер в село Краснооктябрски, няма светлина в село Краснооктябрски и село Волфински в района на Глушковски, когато ситуацията ще започне позволява", се казва в съобщението.

Припомняме, че това е поредна атака по областта за този месец. 

Русия свалила 14 дрона над Курска област

Русия свалила 14 дрона над Курска област

Има данни за пострадали хора и засегнати сгради