Съветът за сигурност на ООН ще обсъди в понеделник инвазията във Венецуела на спешна среща, свикана по искане на Русия. Това съобщава за ТАСС дипломатически източник в ООН.

"Русия поиска среща, тя е насрочена за понеделник", коментира той.

По-рано постоянният представител на Венецуела във ООН Самуел Монкада в писмо до председателя на Съвета поиска Съветът за сигурност да осъди опита за преврат в страната.

Мадуро: Гуайдо планира преврата в Белия дом

Мадуро: Гуайдо планира преврата в Белия дом

Мадуро обяви, че срещата на Гуайдо с президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон се е състояла през февруари

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че в Колумбия се подготвят нови наемни групи за нахлуване в Боливарската република.

"В Колумбия отново се формират нови групи от наемни убийци и терористи. Имаме данни, имена, фамилии, техните местонахождения", обяснява Мадуро, като речта му в Каракас е излъчена по държавната телевизия.

Той добави, че колумбийският президент Иван Дуке стои зад този процес. "Всичко отново сочи към Иван Дуке", коментира Мадуро.

Тръмп: Правителството на САЩ няма нищо общо със ситуацията във Венецуела

Тръмп: Правителството на САЩ няма нищо общо със ситуацията във Венецуела

Ще проучим. Ние тъкмо научихме

На 3 май венецуелските власти съобщиха, че са успели да предотвратят влизането на група наемници от Колумбия, които възнамеряват да извършат преврат в Боливарската република и да убият президента.

Сред задържаните бяха двама граждани на САЩ. По държавната телевизия венецуелският президент показа личните документи на Лука Александър Денман и Айран Бери.

Първият от тях обяснява по време на разпит, че заедно със съучастници той трябва да поеме контрола над летището и да достави Мадуро там, за да го отведат в САЩ

Венецуела залови 39 дезертьори от армията

Венецуела залови 39 дезертьори от армията

Обвинява ги в опит за преврат със САЩ