Правителството на Венецуела заяви, че е спряла морски десант-инвазия в неделя на "терористи наемници", които се опитали да влязат в страната с моторни лодки от съседна Колумбия, съобщава "Ройтерс".

Президентът Николас Мадуро често обвинява политическите противници, че се опитват да свалят правителството с подкрепата на САЩ. Критиците на управляващата Социалистическа партия отхвърлят такива обвинения като оправдание за задържане на противници на правителството.

В телевизионно обръщение министърът на вътрешните работи Нестор Реверол заяви, че силите за сигурност са ранили няколко членове на групата и са "свалили" други, рано в неделя край Ла Гуайра, на брега на 32 км от столицата Каракас.

"Те се опитаха да извършат инвазия по море, група терористични наемници от Колумбия, за да извършат терористични актове в страната, убивайки лидери на революционното правителство", обяснява Реверол.

Той не коментира колко хора са участвали в тази инвазия, нито предостави подробности.

Мадуро мобилизира артилерията, готви се и за военен конфликт със САЩ

Мадуро мобилизира артилерията, готви се и за военен конфликт със САЩ

САЩ предложиха политически преход след оттеглянето му

В интернет се появиха материали с недоказан произход, за които се предполага, че показват част от екипировката, оръжията и превозните средства на наемниците.

Видео кадри в района, където е направен опит за десант, показват засилено присъствие на силите за сигурност.