Русия е изстреляла към Украйна безпилотни летателни апарати от типа "Шахед". Изстрелването е било извършено от град Приморско-Ахтарск (Краснодарски край), съобщи официалният канал на ВВС на Украйна в Telegram.

Военните призоваха украинците да се вслушат в сигналите за въздушна тревога.

"Внимание! Вероятно изстрелване на ударни дронове от типа "Шахед" от Приморско-Ахтарск. За промяната на ситуацията, посоката на движение, ще информираме допълнително!

Следвайте нашите съобщения и не пренебрегвайте сигналите за въздушна тревога", - се посочваше в предупреждението за противовъздушна тревога.

Социалните медии съобщават за чути взривове в Одеса и Кривой рог.

Ракети са били изстреляни към Измаил и Черноморск, откъдето Украйна изнася своето зърно.

Призори въздушната тревога беше отменена.

При атаката тази нощ в Одеска област е повредена пристанищна инфраструктура, както и други обекти. Това съобщи сутринта ръководителят на областната администрация Олег Кипер. Нанесени са разрушения в складове, както и в един частен дом. Един човек е пострадала от взривната вълна.

Според информация на военните тази нощ по Украйна са били пуснати 19 дрона, както и 12 крилати ракети. Две от тях - тип "Калибър" са били свалени над Николаевска и Кировоградска област. Има е попадение, но говорителят на силите на отбраната на Украйна в юга Наталия Хуменюк не дава информация нито къде, нито какви са пораженията.