По предварителни данни руските войски са ударили с две ракети "Искандер-М" село Буди в Харковска област, при което са загинали двама души и са ранени 23, сред които 14-годишно момиче, съобщиха от Харковската областна прокуратура.

Това съобщи руската редакция на Би Би Си.

"На 13 юли около 15:40 ч. руските въоръжени сили нанесоха ракетен удар по железопътната гара в селището Буди в Харковска област. След пристигането на службите войските на Руската федерация нанесоха ракетен удар по същото място съгласно тактиката на повторен удар", пише Харковската областна прокуратура в "Телеграм".

В резултат на нападението загинаха началникът на Харковското районно управление на Държавната служба за извънредни ситуации в Харковска област Артьом Костиря и полицаят от сектора за реагиране на патрулната полиция на Харковското районно управление на полицията Олексий Кошчий.

"Получиха наранявания с различна степен на тежест 23 души, сред които и 14-годишно момиче" - се посочва в съобщението на прокуратурата.

Ударите са нанесли щети на железопътната инфраструктура, жилищни къщи и автомобили.

Руското министерство на отбраната съобщи, че ударът по "Искандер" е бил нанесен "на мястото, където е бил паркиран железопътен ешелон на ВСУ с боеприпаси" в село Буди в Харковска област.

Осем са ранените след руския удар в Харков

Осем са ранените след руския удар в Харков

Ударени са жилищни сгради

"В резултат на удара са унищожени около 20 единици техника, включително три БМП "Мардер" и до 120 военнослужещи от ВСУ", цитира Интерфакс изявлението на министерството.