Кремъл остро разкритикува доклада за хакерските атаки на американското разузнаване като безпочвен и аматьорски, подчертавайки, че Москва се е уморила да отрича намеса на руското правителство в американските президентски избори, съобщава "Франс прес".

"Това са безпочвени твърдения, които не са обосновани с нищо, направени по-скоро на аматьорско, емоционално ниво, което едва ли е подобаваща професионална работа на истински служби за сигурност от световна класа", коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти.

Официален доклад: Путин е наредил намесата в американските избори

Официален доклад: Путин е наредил намесата в американските избори

Идентифицирани са руските агенти...

Американските разузнавателни служби в петък публикуваха доклад, изтъквайки, че руският президент Владимир Путин лично е разпоредил хакерски атаки и медийни манипулации, които да бъдат в ущърб на кандидат-президента на демократите Хилари Клинтън.

Коментарите на Кремъл са първата официална реакция на Москва на публичния доклад на американското разузнаване, който е на половината от дължината на класифицираната версия, представена на президента Барак Обама и избрания за президент Доналд Тръмп.

"Ние все още не знаем какви данни действително са били използвани от онези, които представят подобни безпочвени обвинения", посочи още Песков и допълни: "Ние все още категорично отричаме каквато и да е намеса на Москва и всякакви обвинения, че високопоставени лица или официални правителствени служби имат нещо общо с хакерски атаки."

"Ставаме все по-уморени от тези обвинения. Това се превръща в пълен лов на вещици", коментира Песков, повтаряйки твърдението на Тръмп, че разкритията за хакерските атаки били "политически лов на вещици", насочен към неговото злепоставяне.