Руското военно министерство определи твърденията на британския военен министър Гавин Уилямсън, че потенциална атака на Русия срещу жизненоважната инфраструктура на Великобритания може да убие хиляди хора, като "отвъд здравия разум".

"Ръководителят на Министерството на отбраната на Обединеното кралство отиде отвъд всякакъв здрав разум в ревностната си борба за увеличаване на бюджета за отбрана", изтъкна говорителят на руското военно министерство ген.-майор Игор Конашенков.

Русия готвела удар срещу инфраструктурата на Великобритания

Русия готвела удар срещу инфраструктурата на Великобритания

Можело да предизвика хиляди жертви

"Само за сведение, цялата информация за местоположението на британските електроцентрали и тръбопроводи е толкова "тайна", колкото снимките или местоположението на Уестминстърското абатство или Биг Бен", добави Конашенков.

Министър Уилямсън заяви пред британското издание "Дейли Телеграф", че Москва проучвала електроенергийната система на Обединеното кралство, както и системата от газопроводи, за да създаде "хаос".

Русия нахока Великобритания, че я определя като агресор

Русия нахока Великобритания, че я определя като агресор

Тереза Мей не била заинтересована от справянето с реалните заплахи пред Запада

Изявлението на британския военен министър идва само дни след призива на началника на Генералния щаб на британската армия Ник Картър за увеличаване на военните разходи, за да може страната да бъде конкурентна на "противниците на Великобритания" като Русия, Северна Корея, Иран и Китай и за да защити страната от хибридната война, която се практикува от тези страни.