От началото на годината съединенията на Западния военен окръг "значително увеличиха" бойния си потенциал. Това обяви генерал-полковник Андрей Картаполов, който е командир на войските от Западния военен окръг, съобщават руските медии.

От януари окръгът е получил повече от 1000 единици съвременна техника. Картаполов подчертал, че през новата година модернизацията на войските ще продължи.

Не искаме да разбиваме ЕС, искаме го единен, убеждава Русия

Не искаме да разбиваме ЕС, искаме го единен, убеждава Русия

Не се притеснявала от обединените европейски отбранителни сили

Също така, по думите му, е била извършена огромна работа по подобряване на инфраструктурата. Например на базата на тестовия полигон Мулино е бил открит Център за бойна подготовка на сухопътните войски, военновъздушните сили и морската пехота.

"Днес в най-модерна база могат да се провеждат занятия по огнева подготовка, шофиране на бойни превозни средства, да се тестват екипажи и разчети за координиране на действията", разказа Картаполов.

Сделката за С-400 засяга само нас и Турция, отсече Русия

Сделката за С-400 засяга само нас и Турция, отсече Русия

"Този въпрос засяга само нас и Турция"

През октомври руският военен министър Сергей Шойгу разкри, че до края на годината войските от Западния военен окръг ще получат повече от 1 800 единици ново и модернизирано оборудване.

Както е отбелязал руският президент Владимир Путин, делът на съвременните оръжия и оборудване в отделните бойни части достигал 60 процента. Сега руското правителство обмисля проект за нова въоръжена програма до 2027 г., като не по-късно от 15 декември тя ще бъде предадена на президентската администрация.