Русия изпрати още войски в Очеретине в Източна Украйна, за да подсили офанзивата там. Силите на Киев до голяма степен държат селото и очакват доставките на оръжия от САЩ да обърнат хода на събитията в тяхна полза, съобщава Ройтерс.

Руските войски бавно напреднаха през най-малко половин дузина села на източния фронт, откакто превзеха Авдеевка през февруари, възползвайки се от изтощението на украинските сили.

Ожесточени боеве бушуваха в Очеретине. Говорителят на източното командване на украинските сили Назар Волошин отбеляза, че ситуацията е под контрол. По думите му врагът е блокират и украинските войски обстрелват позициите му.

Осшен това руските сили се опитват да превземат стратегическия град Часов Яр. Часов Яр се разглежда като вход към останалите важни градове, контролирани от Украйна в Донбас, които Русия се стреми да постави под свой контрол.

Украинските войски са превъзхождани по въоръжение и численост, но получиха огромен тласък на морала, когато Съединените щати най-накрая подписаха новия пакет военна помощ.

Украйна очаква чуждестранна военна помощ, включително боеприпаси, снаряди и оръжия, за да опита да промени ситуацията на фронтовата линия.

Лондон: Руските сили настъпват бавно, но методично в Украйна

Лондон: Руските сили настъпват бавно, но методично в Украйна

По-нататъшно настъпление на север от Угледар може да позволи обграждането на отбраната на града