Боен кораб от Черноморския военен флот на Русия е ударил с крилати ракети позиции на ДАЕШ ("Ислямска държава") в Сирия като част от операцията за освобождаването на град Дейр ал Зор от терористите, съобщиха от руското военно министерство.

Фрегатата "Адмирал Есен", която се намира в Средиземно море, е ударил район близо до Аш Шола, който се контролира от терористи от ДАЕШ, идващи от Русия и бивши съветски републики, с крилати ракети "Калибр".

Според руските власти десетки терористи са били ликвидирани, били разрушени и командни пунктове на ДАЕШ, комуникационни центрове, складове с оръжие и боеприпаси в района на Дейр ал Зор.

Ракетните удари осуетили плановете на терористите да се прегрупират и да укрепят позициите си близо до Дейр ал Зор, който е обсаден от ДАЕШ от 2013 г. насам.

"Изстрелването на крилати ракети "Калибр" осигури напредъка на сирийските правителствени сили, а също така осуети планове на терористите от ДАЕШ в района на Дейр ал Зор", посочват още руските военни.

Сирийската армия, подкрепяна от руските военновъздушни сили, напредва към Дейр ал Зор от три посоки като част от кампанията за освобождаване на града, започнала през август.

От руското военно министерство обявиха вчера, че сирийските правителствени сили са изтласкали терористите от ДАЕШ от ключови позиции на магистралата, свързваща градовете Палмира и Дейр ал Зор.