В нощта на 20 срещу 21 май в редица области на страната прозвуча сигнал за тревога от въздушна атака. 

Кметът Игор Терехов съобщи, че при нощния удар е достигнат обект от транспортната инфраструктура. По предварителни данни един човек е пострадал. Според Харков Life в Холодногорския район на Харков е прекъснато движението на една от линиите на метрото. Именно в Харков, който е подложен от вече два месеца на постоянен обстрел от страна на руската армия, бе открито първото подземно училище.

Първата вълна на атаката по традиция вече беше от безпилотни летателни апарати. В Харков в резултат на атаката са повредени няколко частни дома, където са избухнали и пожари. Уточнява се в момента информацията и за удар по почивен дом с парк.

В Одеска област също в рамките на два часа украинските противовъздушни сили отблъскваха няколко ята шахеди. Дронови са кръжали и над Николаевска област.

Възрастни мъж и жена са хоспитализирани с наранявания в резултат на обстрел от руските войски в Билозерка, Херсонска област. Това съобщи Херсонската областна военна администрация в Telegram, предава "Укринформ".

"Вечерта руската армия атакува Билозерка. Двама души са подложени на вражеска атака - 74-годишен мъж и жена на 64 години", се казва в съобщението.

Украйна под нощна тревога за руски атаки
Обновена

Украйна под нощна тревога за руски атаки

Харков регистрира удари след полунощ

Двамата пострадали са хоспитализирани с наранявания от мина.

Както беше съобщено, на 19 май петима души бяха ранени в Берислав в резултат на експлозивно падане от вражески дрон.

Украинските войски все още контролират около 60% от Волчанск. Такава е оценката на официални лица. Ако Москва превземе Вовчанск, това ще бъде най-значимата подеба за Русия, откакто се отвори нов фронт в северната част на региона на Харков по-рано този месец.