Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) открила нередности в списъка с подписи, които антивоенният кандидат Борис Надеждин подаде в подкрепа на кандидатурата си да се кандидатира срещу Владимир Путин на предстоящите избори, съобщи агенция ТАСС.

Никой не очаква 60-годишният Надеждин да спечели, ако му бъде позволено да се кандидатира предвид дългото господство и контрол на Путин върху държавата, но Надеждин се превърна в предпочитан кандидат от някои руснаци, които се противопоставят на войната на Москва в Украйна.

Централната избирателна комисия трябва да одобри подписите, които той подаде в сряда от повече от 100 000 поддръжници в цяла Русия, за да бъде издигната официално кандидатурата му за изборите на 15-17 март.

Избирателната комисия се събра в петък и нейният заместник-председател Николай Булаев каза, че някои избирателни списъци, представени от кандидати, съдържат имена на мъртви хора.

Държавната информационна агенция ТАСС съобщи, че резултатите от проверките на комисията върху подписите, подадени от Надеждин и друг кандидат, Сергей Малинкович, ще бъдат представени в понеделник.

Хиляди руснаци се наредиха на опашка в подкрепа на съперник на Путин на изборите

Хиляди руснаци се наредиха на опашка в подкрепа на съперник на Путин на изборите

Борис Надеждин се надява да мобилизира антивоенен вот в страната