В района на руския Курск е обявена заплаха от нападение от безпилотни летателни апарати (БЛА). Това съобщи изпълняващият длъжността губернатор на региона Алексей Смирнов в канала си в Telegram, цитиран от ТАСС.

"Курска област: опасност от атака на БПЛА. Бъдете бдителни! Силите и средствата за противовъздушна отбрана са в готовност за отразяване на евентуална атака", пише той.

Заплахата от атаки с дронове е обявена в цялата Белгородска област, според канала Telegram на Министерството на извънредните ситуации за региона. "Внимание! Има опасност от атака на БПЛА по цялата територия на Белгородска област. Бъдете бдителни", се казва в съобщението.

Три села в Белгородска област бяха атакувани от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с помощта на дронове. Няма пострадали, съобщи по-рано областният управител Вячеслав Гладков в канала си в Telegram.

Загинал и ранен при съботен обстрел в Белгородска област

Загинал и ранен при съботен обстрел в Белгородска област

Поредна украинска атака

"Въоръжените сили на Украйна продължават да нанасят удари по населени места в Белгородска област. По предварителни данни във всички случаи няма жертви", пише той.

Според Гладков дрон е атакувал лек автомобил, движещ се по пътя в село Устинка, Белгородска област. Водачът не е пострадал, нанесени са щети по автомобила.

В село Байцури, Борисовско, е срязана ограда в резултат на атака с дрон на територията на частно домакинство. В село Новая Таволжанка, градски район Шебекински, в резултат на взривяване на дрон-камикадзе е повреден гараж. "На място работят оперативни служби. Информацията за последствията се изяснява", каза областният управител.

Украински дронове удариха руски бомбардировач ТУ-22М3 край Мурманск

Украински дронове удариха руски бомбардировач ТУ-22М3 край Мурманск

Той е бил ударен близо до Оленегорск на военното летище Оленя

Припомняме, че обстрелът на редица руски области от Украйна е ежедневен. 

Горяха резервоари с гориво в Курска област в неделя.