Руски партизани стоят зад бомбения атентат, при който загина Дария Дугина, дъщерята на сътрудника на руския президент Владимир Путин - Александър Дугин. Това съобщи бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов в "Телеграм".

Той е прочел изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.

В него се казва, че това не е първата, нито ще бъде последната подобна акция на организацията. 

"Нашата цел е да спрем унищожаването на Русия и нейните съседи, да спрем дейността на шепа кремълски бизнесмени, които изсмукаха богатството на нашия народ и днес извършват престъпления в и извън страната. Ние обявяваме служители на правителството на Руската федерация и регионалните администрации за съучастници на узурпатора - тези, които не се откажат от своите правомощия, ще бъдат унищожени от нас.", се казва в документа. 

Украйна отрича да има пръст в убийството на Дария Дугина

Украйна отрича да има пръст в убийството на Дария Дугина

Москва: Ако версията за украинско участие се потвърди, говорим за държавен тероризъм

Партизаните призовават също така всички противници на Путин да се присъединят към тях. 

Така Русия отново ще бъде свободна, пишат те. 

Припомняме, че Украйна вече отрече да има пръст в убийството на Дугина. Това заяви вчера съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.

Дугина беше убита вечерта на 20 август, след като шофираният от нея автомобил беше взривен. Взривното устройство е било поставено под колата от страната на водача.

От руската прокуратура обявиха, че става въпрос за предварително планирано и поръчково убийство.

Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин написа в "Телеграм", че терористите на украинския режим, опитвайки се да елиминират Александър Дугин, са взривили дъщеря му.

По-рано днес говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ако бъде потвърдена версията, че Дугина е била убита от украинци, става въпрос за провеждана от Киев политика на държавен тероризъм.

Дугин е смятан за автор на инициативата "Руски мир", която залегна в милитаристичната и експазионистична външна политика на Кремъл.

Въпреки че не заема официален пост в правителството, бащата на Дария Дугина е близък съюзник на руския президент и дори е наричан "Распутин на Путин".

Дъщерята на философа, Дария Дугина, е известна журналистка и коментаторка, която подкрепя руската инвазия.

По-рано тази година тя беше санкционирана от британските власти, които обвиниха 30-годишната жена, че е допринесла за онлайн "дезинформация" във връзка с руската инвазия в Украйна.

На ултранационалистическите трудове на Александър Дугин се приписва, че дълбоко формират мирогледа на Владимир Путин и той е тясно свързан с руската инвазия в Украйна.

Идеологът и преди е изразявал подкрепата си за руската агресия спрямо Украйна и през 2015 г. беше поставен под санкции на САЩ заради предполагаемото му участие в анексирането на Крим от Москва през 2014 г.