Изтекъл телефонен разговор между двама руски посланици показва, че дипломатите се шегуват с кризата в Украйна и възможността за бъдещо нахлуване в САЩ и Източна Европа.

Видеото е постнато на 30 март от акаунт в YouTube, озаглавен „Michael Berkan". Това е единственото видео, пуснато от този акаунт. В него са записани Игор Николаевич Чубаров и Сергей Викторович Бахарев, които са посланици на Русия съответно в Еритрея и Зимбабве и Малави.

Разговорът започва с поздрав от страна на Чубаров към Бахарев относно гласуването на Зимбабве срещу резолюцията на ООН, която обявява референдума в Крим за невалиден. Чубаров се оплаква, че Еритрея се въздържа да гласува, след което казва, че пътувал до Малави и се опитал да убеди тази страна да заеме руската позиция, но там излезли „блядь".

След което се шегуват, че след Крим Русия няма да се успокои, докато не анексира и други страни.

Ето и част от репликите в разговора:

Игор Чубаров: Сега имам една проста задача. Да им повтарям на тези „педераси" от ЕС: „Пичове, взехме Крим, но това не е шибания край. Предстои да ви вземем още шибаната Каталуня, Венеция, а така също страната на добитъка (Шотландия) и Аляска. Чак тогава ще се успокоим".

Сергей Бахарев: Само на първо време ще се успокоим.

Чубаров: Да, само на първо време. После балтийските държави и прочее европейци, а така също и румънците и българите ще ги натирим, накъдето трябва.

Бахарев: Не, тях по-добре да не ги натирваме, по-добре да се заемем с такива опустели райони като Калифорния, Маями.

Чубаров: Да, прав си, в Маями 95% са наши граждани. Имаме пълно право на референдум.

Бахарев: Както и в Лондон.

Чубаров: Прав си. Засега ще оставим румънците и българите, да си висят в Евросъюза.

Бахарев: Заедно с прибалтийските лайнари.

Чубаров: Говорих наскоро с посланика на Евросъюза, той ми казва: "Слушай, вземете си обратно румънците и българите". А аз му казвам: "Не, момчета, няма да стане. Сърбайте им попарата".