През нощта руските войски пак обстреляха Харков с ракети. Засегнати са повечето квартали на града.

Това съобщи УНИАН, позовавайки се на телеграм канала на кмета Игор Терехов. Обстрелвани са пет от деветте района на Харков. Според Терехов отдавна не е имало такъв интензитет на ракетни атаки срещу града.

Ракети по Харков, боеве в посока Бахмут

Ракети по Харков, боеве в посока Бахмут

Руската армия нанася удари с танкове, артилерия и авиация

"През нощта в 02:15 ч. бяха обстрелвани едновременно няколко района на Харков. Предварително Шевченковски и Киевски (всъщност в самия център на града), Салтовски, Индустриален и Холодногорски район", уточнява кметът.

Пореден обстрел на Харков

Пореден обстрел на Харков

Няма загинали и ранени

Към момента няма информация за жертви.

"В някои случаи имаме разрушаване на инфраструктура и други съоръжения, на пътища", каза кметът.

След полунощ на 16 август в почти всички региони на Украйна няколко пъти прозвучаха сигнали за въздушна тревога, а в Запорожие се чуха и експлозии. Вчера вечерта укаринските военни предупредиха, че се очаква масиран обстрел по всички райони на страната.

В сутрешния доклад на Генералния щаб на ВСУ съобщава за руски обстрел - с танкове и артилерия - по цялата линия на бойните действия. Съобщава се и за удари на руската армия с бойни самолети край Била Криница, Андреевка и Лозовое. Лозовое е известно като плацдарм на украинската армия на брега на река Ингулец. От щаба заявяват за успехи в посока Зелени гай - Новогригоровка, на границата на Херсонска и Николаевска област.