Военният кореспондент на "Известия" Семьон Ерьомин е загинал в Украйна, стана известно в петък. Той е пострадал при атака на дрон и по-късно е починал от раните си, съобщава "Известия".

Бил е ранен, докато е снимал репортаж.

Ерьомин беше на 42 години е работил в зоната на военните действия от началото им през февруари 2022 г. Като част от снимачния екип, той е сред първите, направили репортаж от Волноваха през март 2022 г., когато руските войски свалиха украинското знаме на входа на града.

Той е и сред първите, демонстрирали работата на руските безпилотни летателни апарати и артилерия "Ланцет" с управляеми боеприпаси "Краснопол".

Последният репортаж на Ерьомин от село Приютное за борбата с дроновете е излъчен вчера по канала "РЕН ТВ".

Той е роден на 25 февруари 1982 г. в село Прикумское, Минераловодски район, Ставрополски край. От 2006 г. е кореспондент на Пети канал в Москва, Крим, Сочи и Ставропол. От май 2015 г. работи като специален кореспондент на канала в ДНР, а от август 2017 г. до момента Ерьомин е специален кореспондент към информационния център на "Известия" в Москва.

В зоната на военните действия на северния фронт кореспондентът неведнъж рискува живота си. Край Угледар през август 2022 г. той попадна под минометен обстрел.

Награден е с орден "За заслуги към отечеството" II степен.

Най-малко 4 убити при руски удар срещу Запорожие

Най-малко 4 убити при руски удар срещу Запорожие

Журналистите са били ранени от втория удар