Магистралата Покровск-Угледар в Донетската народна република е прекъсната от руските сили. Това обяви Игор Кимаковски, съветник на назначения от Москва ръководител на ДНР Денис Пушилин, съобщава ТАСС.

"Ето какво мога да кажа със сигурност - магистралата Покровск-Угледар вече е прерязана от нашите сили. Ясно го чух лично: води се бой с леко стрелково оръжие", посочи той.

По-рано Кимаковски посочи, че руските сили са се окопали в покрайнините на Угледар и продължават да се бият с украинските сили. Друг съветник на Денис Пушилин отбеляза, че поемането на контрол над Угледар ще направи възможно прекъсването на доставките за украинските части, които обстрелват Донецк.

Впоследствие беше съобщено, че руските сили са поели контрол и върху пътя от Маринка до Угледар.

Украинската армия призна отстъплението си от Соледар

Украинската армия призна отстъплението си от Соледар

Градът вече е под контрола на проруската ДНР

Ян Гагин, друг съветник на лидера на ДНР, заяви, че руските сили са унищожили бази на две бригади на украинската армия и на наемници близо до Угледар.

"Украинското командване направи самоубийствен опит да отложи неизбежното си поражение. В района на Угледар бяха поразени бази на 61-ва и 72-ра бригада на украинските въоръжени сили и на чуждестранни наемници, както и системи за противобатарейна борба", докладва Гагин.

Той добави, че в същия район са разбити над четири ротни тактически групи на украинските сили, участващи в контраатаката, както и отделни части. Гагин посочва, че са били неуспешни и опитите на украинските пилоти да овладеят въздушното пространство.

Украйна: Русия започна мощен щурм към Соледар

Украйна: Русия започна мощен щурм към Соледар

В атаката участват "най-добрите резерви на "Вагнер""