Руските власти излязоха с първоначални коментари относно атаката на полигон във Волновахския район на Донецка област, където се предполага, че няколко десетки руски военнослужещи са загинали. По-рано източници от руската служба на Би Би Си съобщиха за възможното попадение на две ракети, изстреляни от реактивната система за залпов огън HIMARS.

Според кореспондент на Би Би Си, в момента на атаката на полигона са били в строени военнослужещи от 36-та гвардейска мотострелкова бригада, чиято постоянна дислокация е в град Борзя, Забайкалския край. Разпространената по-рано информация предизвика значително безпокойство, а губернаторът на Забайкалския край, Александър Осипов, предпазливо отхвърли разпространената информация за удара като "ненадеждна и силно преувеличена".

Въпреки това, Осипов косвено потвърди данните за удара, като обеща да предостави на близките на военните достоверна информация за случилото се и изпрати представители на регионалното правителство при тях, за да окажат подкрепа. В рамките на следващите 24 часа губернаторът обеща да предостави на всяко семейство пълна и достоверна информация за съдбата на войниците.

В социалните мрежи се разпространява различна информация за броя на загиналите, като някои оценки достигат до над 60 души. Руската служба на Би Би Си разполага със снимки и видеозаписи от ударения полигон, но е избрала да не публикува снимките по етични причини.

Натиск довел до смъртта на популярен руски военен блогър

Натиск довел до смъртта на популярен руски военен блогър

Той съобщава за 16 хиляди загинали руски войници в битката за Авдеевка