Руското министерство на отбраната съобщи за превземането от руските военни на селата Зоряное Первое и Золотая Нива в самопровъзгласилата се ДНР, пише "БиБиСи".

"Частите на групата войски "Юг" продължиха настъплението в дълбините на отбраната на противника и освободиха село Зоряное Первое, Донецка народна република", се казва в изявление на военното ведомство.

Също така, според изявление на Министерството на отбраната, части от групата войски "Изток" поеха контрола над село Золотая Нива в самопровъзгласилата се ДНР.

През последната година Украйна загуби няколко града в Донецка област - но само след ожесточени сражения, в които руската армия загуби голям брой военни и техника.

Вестник "Ню Йорк Таймс" (NYT) анализира стратегията на Украйна в настоящия етап на войната с Русия и стига до извода, че украинските въоръжени сили се опитват да победят руската армия, като изчерпят ресурсите ѝ в тежка и кървава битка за градовете в Донбас. Предстои да видим доколко успешна ще бъде подобна тактика, смятат авторите на публикацията.

Великобритания санкционира руски войски, използвали химически оръжия в Украйна

Великобритания санкционира руски войски, използвали химически оръжия в Украйна

Лондон обвини Русия в "жестока и нехуманна тактика"