Щурмови отряди на руското Министерство на отбраната са превзели три квартала в Бахмут в рамките на 24 часа. Това съобщи пред журналисти в сряда официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Според официалния представител на руското министерство на отбраната части на Въздушно-десантните войски (ВДВ) са блокирали града откъм северните и южните покрайнини. "Оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерията на Южната група войски подпомагаха действията на щурмовите отряди", подчерта той.

В условията на военни действия тази информация засега няма как да бъде потвърдена от независими източници. Прави впечатление, че за разлика от други информации за Бахмут не се съобщава нищо за бойците от частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" и за тяхно участие. РИА Новости съобщава, че въпросните три квартала са превзети от бойците на "Вагнер"

В последните месеци се говори много за напрежение между Пригожин и руското военно ръководство. Той често обвинява армейските ръководители, че не оказват съответната поддръжка и снабдяване с муниции на неговите подразделения.

Британското разузнаване: Русия пренасочва сили към Бахмут

Британското разузнаване: Русия пренасочва сили към Бахмут

Русия забавя настъплението в други региони

Както УНИАН съобщи по-рано, заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр е заявила, че в определени райони в Бахмут руските сили имат малък напредък, докато "изтрива града от лицето на земята и иползва всички налични резерви". За да удържи този натиск, Украйна трябва да насочи много усилия в тази посока.

В сутрешния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна се казва, че противникът продължава да води настъпателни действия в Бахмутско направление. Продължават тежките боеве за град Бахмут.

Според Американския институт за изследване на войната (ISW) руските сили са превзели три квартала на Бахмут, а боевете продължават в района на жп гарата в централната част на града.

Бахмут и Маринка остават в епицентъра на сраженията в Украйна

Бахмут и Маринка остават в епицентъра на сраженията в Украйна

Отблъснати са 60 вражески атаки, дронове летят пак над Украйна