"В град Геническ е наложен "сух закон", а окупационните власти са иззели и изнесли алкохола от складове, магазини, ресторанти и други заведения за обществено хранене", се казва в доклада на Генералния щаб на украинската армия за състоянието на бойните действия за деня. Тази информация също не може да бъде потвърдена незабавно, уточнява Би Би Си.

Украинският град Геническ беше определен от руските агресори за незаконно анексирания Херсон след загубата на едноименния областен център.

Русия продължава да обстрелва в няколко посоки. Двадесет и три артилерийски обстрела са регистрирани в Слобожанското направление. В други посоки селищата са подложени на обстрел - най-вече в близост до линията на съприкосновение.

Русия обяви нова столица на "своята" Херсонска област

Русия обяви нова столица на "своята" Херсонска област

Окупационните власти избраха Геническ

Руските военни, след като са унищожили всички мостове над река Днепър в района, "извършват инженерно оборудване на позициите си на левия бряг".

Руското командване продължава да издава документи на ЛНР и ДНР в окупираните територии. На военнослужещите от 1-ви и 2-ри корпус на руската армия "е предложено да удължат службата си като профеисонални военни съгласно руското законодателство", съобщиха от украинските въоръжени сили.

Тази информация не беше потвърдена от руската страна.