Взривове са чути през нощта в Киевска област, Украйна. Задействана е системата за ПВО. По време на днешната атака Русия отново удари обекти от енергийната система на Украйна - ударите са били насочени към четири области - Харковска, Киевска, Запорожка и Лвовска.

УНИАН съобщава с позоваване на предупрежденията на военновъздушните сили на Украйна, че при атаката руската армия е използвала неуточнен брой ракети "Кинжал", които са пуснати и по четирите области в сложна траектория.

"Жители на Киевска област! В района работят сили за ПВО", предупреждаваше неведнъж в Telegram Киевската областна военна администрация.

В цялата страна звуча в продължение на часове въздушна тревога, която обхвана всички области последователно. Говорителят на Оперативното командване "Юг" на ВСУ Наталия Хуменюк съобщава за атака с дронове, има попадения, но всички те, според нейната информация, са били на открити територии.

Поне 10 удара са били насочени към критичната инфраструктура на Харков и областта. Има проблеми с електроснабдяването. Ръководителят на областната военна администрация Олег Синегубов не съобщава все още за загинали или пострадали при ударите.

Одеска област отново под руски огън

Одеска област отново под руски огън

Загинали са четирима, а други 14 са били ранени

Експлозии избухнаха през нощта и в Харков в Източна Украйна. Това съобщи кметът на града Игор Терехов.

Не се предоставят други подробности.

По-късно Терехов съобщи, че метрото в града спира работа за следващите няколко часа.

Ракета удари "инфраструктурен обект" в Одеска област
Обновена

Ракета удари "инфраструктурен обект" в Одеска област

Атаки в Южна Украйна

Припомняме, че преди това късно в сряда бе ударена Одеска област. Загинаха четирима души, сред които и деца. Много други бяха ранени.