Съдията отхвърлиха делото за непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин за фатална стрелба на снимачната площадка на филма Rust. Това е вторият път, когато делото срещу актьора е прекратено след стрелбата през октомври 2021 г. и той няма да бъде съден отново, предаде "Ройтерс".

Причината е, че адвокатите на акатьора твърдят, че полицията и прокуратурата са скрили доказателства - партида куршуми - които биха могли да бъдат свързани със стрелбата.

Ключов аспект на случая е как бойните патрони са се озовали на снимачната площадка и адвокатите на Болдуин поставиха под съмнение разследването и грешките, допуснати от властите, които са обработили местопрестъплението.

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Хана Гутиерес-Рийд била небрежна, невнимателна и лекомислена

По думите на адвокатите на Болдуин куршумите може да са свързани със смъртта на Хътчинс, но са заведени в друго дело с различен номер. Прокурорите твърдят, че боеприпасите не са свързани с гилзата и не съвпадат с куршумите, открити в комплекта Rust. Съдията обаче реши, че тази информация е трябвало да бъдат споделена със защитата на Болдуин независимо от това.

"Умишленото задържане на тази информация от страна на държавата беше умишлено и умишлено", каза съдията. "Няма начин съдът да поправи тази грешка.

Прокурорите няма да могат да повдигнат отново обвинението срещу Болдуин, тъй като съдията не е постановил, че по делото са допуснати грешки, а вместо това направо го отхвърли с предразсъдъци.

"Това беше ядреният вариант. Делото приключи", каза адвокатът от Лос Анджелис Джошуа Ритър.

Отново повдигнаха обвинение за непредумишлено убийство на Алек Болдуин

Отново повдигнаха обвинение за непредумишлено убийство на Алек Болдуин

Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание "лишаване от свобода" за година и половина