Обвинения срещу Алек Болдуин за фатална стрелба на снимачната площадка през октомври 2021 г. бяха свалени, информира БиБиСи. Актьорът бе обвинен в непредумишлено убийство за инцидент по време на снимките на филма "Ръжда" в Ню Мексико.

Операторът Халина Хътчинс беше убита от куршум, изстрелян от реквизитен пистолет, използван от Болдуин.

В изявление, публикувано от специалните прокурори на Ню Мексико Кари Мориси и Джейсън Луис, се посочва, че през ​​последните няколко дни са били разкрити нови факти по случая, изискващи допълнително разследване. Те поясниха, че обвиненията срещу Болдуин за непредумишлено убийство са свалени, но те може да бъдат повдигнати отново.

Болдуин се е упражнявал да стреля с пистолета на снимачната площадка в ранчо близо до Санта Фе, когато той простреля смъртоносно 42-годишната ХалинаХътчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Актьорът отрече да е натиснал спусъка.

Прокурорите обвиниха 65-годишния Болдуин, в проява на безразсъдно пренебрежение към безопасността на колегите си. За да бъде признат за виновен, прокурорите трябваше да убедят съдебните заседатели, че той е действал с престъпна небрежност. Ако беше осъден актьорът го чака наказание "лишаване от свобода" за 18 месеца.

Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство

Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство

Казусът е заради стрелбата в Руст