Седем души загинаха след самоубийствен атентат в супермаркет, разположен в центъра на Кабул, предаде „Франс Прес". По информация на полицията, сред жертвите има три чужденки. Талибаните поеха отговорност за атентата.

Репортер на агенцията е видял на мястото на взрива телата на убитите. По думите му сред тях има и дете.

Полицейски служител, пожелал анонимност, заяви, че най-вероятно атентаторът е влязъл в магазина и в този момент е активирал адската машина, която е пренасял. Говорителят на полицията в Кабул Хасматула Станикзай потвърди информацията за самоубийствения атентат, като допълни, че става въпрос за супермаркет от веригата „Файнест", който е разположен в близост до няколко посолства и се посещава от чужденци.

Три чужденки са загинали при нападението, трима служители на магазина са пострадали", заяви той, като уточни, че на този етап не е сигурна националността на жертвите.

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид каза пред „Франс Прес", че цел на нападението са били чуждестранни наемници, които работят като охранители в Афганистан. Той посочи, че терористът открил огън в супермаркета и след това се е самовзривил.