Американският президент Доналд Тръмп обяви в профила си в "Туитър", че срещата на върха на Г-20 в Хамбург била голям успех за САЩ.

По думите му, той обяснил пред колегите си, че САЩ трябвало да поправят многото лоши търговски споразумения, които били сключили.

"Ще го сторим!", зарече се той.

Той коментира още, че силно е притиснал на два пъти руския си колега Владимир Путин относно руската намеса в американските президентски избори.

"Той категорично отрече това (намесата на Русия, б. р.)", изтъкна той и допълни, че той вече си бил дал мнението по темата, а именно - че освен Русия и много други държави са се били месили. 

Тръмп припомня на публиката си, че са се договорили с руския си колега за прекратяване на огъня в части от Сирия, като отбелязва, че това щяло да спаси човешки животи.

Тилърсън: Русия трябва да направи първите крачки за кризата в Украйна

Тилърсън: Русия трябва да направи първите крачки за кризата в Украйна

Порошенко се срещна с Тилърсън в Киев

И в тази връзка посочва: "Сега е време да вървим напред и да работим конструктивно с Русия!"

Американският държавен глава също така изтъква, че са обсъдили с Путин създаването на непробиваемо звено за киберсигурност, което да предотвратява хакерските атаки срещу изборния процес, както и "много други лоши неща".

Тръмп уточнява, че санкциите, наложени от САЩ и Запада срещу Русия, не са били обсъждани по време на срещата му Путин

В тази връзка той подчертава, че "нищо няма да бъде сторено, докато не бъдат разрешени проблемите в Сирия и Украйна!"

Той отново се заяде с медиите, които според него разпространяват фалшиви новини за него, както и с предшественика си Барак Обама, като запита защо той не е сторил нищо за предотвратяването на намесата в американските избори, след като е имал информация преди изборите.