Съратниците на Навални търсят зала за публично сбогуване с Алексей Навални. Това съобщи в социалната мрежа Х прессекретарят Кира Ярмиш. Тя се обръща с призив ако някой има подходящо помещение да се свърже с екипа на Алексей Навални.

В събота стана известно, че тялото на Алексей Навални е било предадено на майка му в Салехард. Преди това сътрудници на починалия политик заявиха, че следователите изискват от роднините и са притиснали майка му Людмила да се съгласи на бързо и тайно погребение.

Намеренията за съратниците на Навални са да проведат погребението до края на седмицата. Днес редица канали в Телеграм публикуваха датата 29 февруари, но тази информация бе отречена от Иван Жданов.

В четвъртък, 29 февруари, руският президент Владимир Путин, който участва в изборите, трябва да обяви послание до Федералното събрание.

Николай Патрушев: САЩ имаха най-голям интерес да отнемат живота на Навални

Николай Патрушев: САЩ имаха най-голям интерес да отнемат живота на Навални

ФСБ е била обвинена "напълно безотговорно"

Днес Кремъл отрече да има каквото и да е било участие на президентската администрация и на Владимир Путин във въпроса с отношенията на затворническата администрация и майката на Путин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече властите да са оказвали натиск по този въпрос. "Кремъл няма нищо общо с това. Съответно Кремъл не може да оказва натиск. Това са очевидно абсурдни изказвания на поддръжници. Според мен почти всички се издирват по един или друг начин. Почти всички са в чужбина, така че техните изявления трябва да се третират съответно", каза Песков.

В отговор на въпрос дали все пак обръщението на майката на политика лично към Владимир Путин не е оказало влияние, Песков заяви: "Нищо не мога да кажа по този въпрос" и "това не е наш въпрос и наш прерогатив". Също така еднозначно отрицателен е отговорът на Песков за това дали изобщо президентът Владимир Путин има отношение.

Руските власти също така не са коментирали и изявлението на сътрудниците на Алексей Навални за договаряната му размяна с осъден в Германия офицер от специалните служби.

Лавров препоръча на Запада да не се меси в делата на Русия

Лавров препоръча на Запада да не се меси в делата на Русия

Даде примери с Асандж и "Северен поток"