САЩ разпореди двама кубински дипломати в ООН да напуснат страната незабавно с мотива, че те са участвали в "дейности, застрашаващи американската национална сигурност", съобщава Си Ен Ен.

"Държавният департамент уведоми Министерството на външните работи на Куба, че Съединените щати настояват двама членове на Постоянната мисия на Куба в ООН да напуснат страната незабавно заради злоупотреба с привилегиите им за пребиваване", заяви в съобщение говорителят на Държавния департамент говорителката на Държавния департамент Морган Ортагус.

Куба "скочи" на САЩ заради посолството на Венецуела

Куба "скочи" на САЩ заради посолството на Венецуела

Вашингтон нахлу в посолството, след като привърженици на Мадуро

Тя посочва и че се въвежда ограничение за придвижването на членовете на мисията на Куба - занапред те не трябва да напускат рамките на Манхатън, където се намира централата на международната организация.

Правителството на американския президент Доналд Тръмп загърби политиката на сближаване с Куба, която беше инициирана от Барак Обама.

Отношенията между двете страни се влошиха още повече от началото на тази година. Причината е, че САЩ искат да свалят от власт президента на Венецуела Николас Мадуро, който е съюзник на Куба.

ЕС се обяви против нови санкции на САЩ срещу Куба

ЕС се обяви против нови санкции на САЩ срещу Куба

Европейската комисия напомни на администрацията на САЩ