САЩ изпращат само морски пехотинци в Хаити, за да засилят защитата на посолството, като изпращането на войски там в момента не е на дневен ред. Това съобщи в четвъртък ръководителят на американската администрация Джо Байдън след разговори с германския канцлер Ангела Меркел.

"Що се отнася до това дали има условия, при които ще изпратим войски в Хаити: изпращаме само морски пехотинци, за да осигурим сигурността на посолството", каза той. "Идеята за изпращане на американски войски там сега не е на дневен ред", подчерта президентът.

Убийците на президента на Хаити са минали военна подготовка в САЩ

Убийците на президента на Хаити са минали военна подготовка в САЩ

Нови разкрития на "Фокс нюз"

Президентът на Хаити Жовенел Мойзе беше смъртоносно ранен при неидентифицирана атака срещу резиденцията му на 7 юли. Съпругата му също получила огнестрелни рани.

Изпълняващият длъжността министър-председател на Хаити Клод Джоузеф призова населението за спокойствие, като увери, че ситуацията със сигурността е под полицейски и военен контрол. По подозрение за убийството на Моиз бяха задържани 23 души, включително най-малко 18 колумбийци. Трима американски граждани от хаитянски произход също бяха арестувани.