Във вторник Съединените щати наложиха санкции за борба с тероризма на това, което описаха като финансови и търговски посредници за йеменските хуси, иранските сили Кудс и ливанската групировка "Хизбула", предава "Ройтерс".

Санкциите са насочени срещу шест юридически лица, едно физическо лице и два танкера, които са базирани или регистрирани в Либерия, Индия, Виетнам, Ливан и Кувейт и които са участвали в улесняване на доставки на стоки и финансови транзакции, се казва в изявление на Министерството на финансите на САЩ.

"Ние ще продължим да използваме инструментите, с които разполагаме, за да се насочваме към онези, които превозват незаконни товари в полза на терористични групи", каза в изявление говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър.

Отделно Министерството на финансите също така наложи санкции на 11 физически и юридически лица за подкрепа на режима на сирийския президент Башар ал-Асад чрез "улесняване на незаконни финансови трансфери и трафик на незаконни наркотици", каза министерството.

Експерт на ООН зове за оръжейно ембарго срещу Израел

Експерт на ООН зове за оръжейно ембарго срещу Израел

Военната кампания в Газа била геноцид