Иран не e обявил всички свои възможности за химическо оръжие пред световната организация за забрана на химическите оръжия - ОЗХО в Хага, в нарушение на международната конвенция за неразпространение, заяви посланикът на САЩ в организацията, съобщава "Ройтерс".

Посланик Кенет Уорд заяви на среща на ОЗХО, че Иран не е докладвал за производствено съоръжение за пълнене на бомби и поддържа програма за забранени токсични боеприпаси

"Съединените щати отдавна имат опасения, че Иран поддържа програма за химически оръжия, която не е обявил пред ОЗХО. Съединените щати също така са загрижени, че Иран също създава химикали, действащи на централната нервна система, за нападателни цели", коментира Уорд.

Тръмп атакува Иран за химическите оръжия

Тръмп атакува Иран за химическите оръжия

Техеран пред ново изпитание

"През 80-те години на миналия век Иран не декларира прехвърлянето на химическо оръжие в Либия, дори и след като Либия ги обяви пред ОЗХО през 2011 г., допълва Уорд.

Уорд цитира откриването на химически артилерийски снаряди, минохвъргачки и бомби с ирански произход като доказателство, че Иран не е разкрил напълно своите възможности.

Бази и самолетоносачи на САЩ от Афганистан до ОАЕ са в обсега на иранските ракети

Бази и самолетоносачи на САЩ от Афганистан до ОАЕ са в обсега на иранските ракети

Ако САЩ предприемат някакъв ход, можем да ги ударим, коментира Хаджизаде