Амирали Хаджизаде, командващ въздушно-космическите сили на Корпуса на революционната гвардия на Иран предупреди, че базите на САЩ в Афганистан, ОАЕ и Катар и американските самолетоносачи в Персийския залив са в обхвата на ирански ракети, съобщава "Ройтерс".

"Те са в нашия обсег и ние можем да ги ударим, ако те предприемат някакъв ход", коментира Хаджизаде, цитиран от "Тасним".

Хаджизаде обясни, че гвардейците са подобрили точността на своите ракети могат да ударят въздушната база "Ал Удеид" в Катар, базата Ал Дхафра в Обединените арабски емирства и базата Кандахар в Афганистан, където се намират американските сили.

Доналд Тръмп излезе от международно споразумение за ядрената програма на Иран през май и отново наложи санкции на Техеран. Той обясни, че сделката не включва пречки за разработването на балистични ракети от Иран или подкрепа за Сирия, Йемен, Ливан и Ирак.

САЩ обещават да прекъснат петролните доставки в Сирия

САЩ обещават да прекъснат петролните доставки в Сирия

Санкционират руски и ирански компании

Иран, който твърди, че ракетната програма е чисто отбранителна, заплашва да наруши петролните доставки през пролива Хормуз в Персийския залива, ако САЩ се опитат да попречат на иранския износ на петрол.

През октомври революционната гвардия изстреля ракети по бойци на ДАЕШ в Сирия, след като ислямистката група пое отговорността за атака срещу военен парад в Иран, при който загинаха 25 души, почти половината от които членове на Гвардията.

Армията на Иран готова да брани петролните танкери срещу всякакви заплахи

Армията на Иран готова да брани петролните танкери срещу всякакви заплахи

Основната заплаха разбира се са САЩ