Пентагонът отговори на предупрежденията на руски политици, които разкритикуваха САЩ за решението да изпратят допълнителен контингент от войски в Близкия изток, съобщава CNBC.

Това се посочва в електронно писмо на подполковник Карла Глисън, която отговаря за връзките с обществеността от европейското подразделение на Пентагона, която е заявила, че действията на Вашингтон не са провокация, а само и единствено мерки за укрепване на отбраната.

Русия обвини САЩ, че умишлено подклаждат война с Иран

Русия обвини САЩ, че умишлено подклаждат война с Иран

"Ситуацията е изключително опасна"

"Това подкрепление не е провокация, допълнителните войски са необходими за целите на отбраната, за да се противопоставят на заплахите във въздуха, по вода и на сушата в региона на близкия изток", пише Глисън в имейла.

Освен това тя е заявила, че Русия "се стреми да преразгледа световния ред и да се откаже от международната система, която осигурява мир в продължение на десетилетия". Тя също така обвинила Москва, че се възползва от хаоса и разпространява влиянието си извън границите на съседните си държави.

Освен това Глисън добавила, че Близкият изток играе ключова роля за Вашингтон и затова Пентагонът "поддържа баланса на силите в този регион", борел се срещу тероризма, а също така осигурявал сигурността на важните търговски маршрути.

Тръмп одобрил удари срещу Иран, но в последния момент дал отбой

Тръмп одобрил удари срещу Иран, но в последния момент дал отбой

САЩ забрани всички полети над Иран