САЩ извършиха още еудари срещу цели, свързани с Ислямската революционна гвардия на Иран в Източна Сирия. Това заяви министърът на отбраната Лойд Остин след продължаващите атаки срещу американските сили в региона, цитиран от CNN.

Остин каза, че ударите са били наредени от президента Джо Байдън и са били насочени към тренировъчно съоръжение и убежище близо до градовете Абу Камал и Маядин, съответно.

Ударите, извършени късно вечерта в неделя местно време, отбелязват третия път за три седмици, когато САЩ атакуват цели в региона, тъй като държат Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран отговорен за многократни изстрелвания на ракети и дронове срещу съоръжения, в които са разположени американски войници в Ирак и Сирия.

От 17 октомври насам е имало най-малко 46 атаки срещу американските сили в Ирак и Сирия и най-малко 56 войници са били ранени. Заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг каза в четвъртък, че травмите са комбинация от травматични мозъчни наранявания и леки наранявания.

САЩ нанасят нови удари срещу съоръжения, използвани от Иран в Сирия

САЩ нанасят нови удари срещу съоръжения, използвани от Иран в Сирия

Според Щатите американски войски са атакувани най-малко 40 пъти в региона

"Президентът няма по-висок приоритет от безопасността на американския персонал и той ръководи днешните действия, за да покаже ясно, че Съединените щати ще защитават себе си, своя персонал и своите интереси", каза Остин в изявлението.