Съединените щати и Южна Корея работят за намирането на "правилната комбинация" от инструменти за справяне със севернокорейския проблем. Това заяви  в четвъртък високопоставен служител на Белия дом, цитиран от "Йонхап".

Едгар Каган, старши директор за Източна Азия и Океания в Съвета за национална сигурност, също каза, че страните нямат илюзии, че има магическо решение на предизвикателствата, поставени от Северна Корея.

"Ние нямаме илюзии, че има магическо решение за всичко това", каза Каган на семинар, организиран от Wilson Center, базиран във Вашингтон мозъчен тръст.

Две ракети изстреля Северна Корея

Две ракети изстреля Северна Корея

Пхенян отбеляза визитата на Джо Байдън в Сеул и Токио

"Това са дългогодишни проблеми, но мисля, че оставаме ангажирани и мисля, че видях голяма част от споделена визия между президента Юн и президента Байдън относно необходимостта да сме сигурни, че сме в състояние да направим това, което трябва да направим. и в същото време се уверяваме, че изпращаме ясни сигнали, че търсим сериозна и устойчива дипломация", добави той, като визира неотдавнашното пътуване на Байдън в Сеул за двустранна среща на върха с южнокорейския президент Юн Сук-йол.

Байдън направи тридневно посещение в Южна Корея от петък, като стана първият чуждестранен лидер, провел среща на върха с Юн след встъпването му в длъжност.

Първото пътуване на Байдън до Азия, което го отведе и в Япония, последва серият от ракетни тестове от Северна Корея. Пхенян отново изстреля три балистични ракети, включително междуконтинентална балистична ракета, след заминаването на президента на САЩ от Токио.

Южна Корея няма да разполага тактически ядрени оръжия на САЩ

Южна Корея няма да разполага тактически ядрени оръжия на САЩ

Президентът изключва подобна възможност