Американската армия разследва информации, че въздушен удар близо до сирийския град Манбидж в четвъртък е довел до цивилни жертви. Това съобщават от Централното командване на САЩ, цитирани от „Ройтерс”.

В съобщението се посочва, че водената от САЩ коалиция, бореща се с екстремистите от „Ислямска държава”, е извършила въздушни удари в района в последните 24 часа.

В четвъртък през нощта Сирийският център за човешките права обяви, че най-малко 28 души, включително 7 деца, са били убити при въздушни удари в село Ал Гандур в провинцията, северно от град Манбидж. Смята се, че международната коалиция е извършила ударите, заявява групата.

Подкрепяният от САЩ Кюрдско-арабски алианс, известен като Сирийски демократични сили, се бие с „Ислямска държава” в Северна Сирия с подкрепата на въздушни удари на западната коалиция.

Бойците от Сирийските демократични сили, които миналия месец бързо взеха контрол над територията, заобикаляща Манбидж, в последните седмици с по-бавен напредък са взели западните части на града.

Западната коалиция съобщи миналата седмица, че разследва друга информация за цивилни жертви при въздушен удар близо до Мандбидж.