Военното министерство на Русия коментира изказване на посланика на САЩ в Колумбия Кевин Уитакър, който обяви руските самолети Ту-160 за музейни експонати.

"Руското военно ведомство не е изненадано от аматьорските изявления, направени от представители на Държавния департамент на САЩ за стратегическите ракетоносци Ту-160 на фона на мълчанието на професионалните експерти от Пентагона", коментира говорителят на министерството ген.-майор Игор Конашенков.

Публикуваха видео с полета на Ту-160 над Карибско море

Публикуваха видео с полета на Ту-160 над Карибско море

Русия изпрати военни самолети във Венецуела

Той припомнил на американските дипломати, че по отношение на развиваната скорост, бойния товар, обхвата на използване и недостъпността за системите за противовъздушна отбрана, Ту-160 нямал аналог нито в САЩ, нито в която и да е друга страна членка на НАТО.

"Затова, ако и да сравняват стратегическия ракетоносец Ту-160 с "музеен експонат", то това е само заради възхищение от този шедьовър на руската инженерна мисъл в областта на самолетостроенето за завист на руските недоброжелатели", отбеляза той.

Уитакър коментира, че руските военни самолети, които бяха изпратени във Венецуела, не представляват заплаха, защото са твърде стари.

Кремъл прати стратегически бомбардировачи във Венецуела
Обновена

Кремъл прати стратегически бомбардировачи във Венецуела

Русия обяви, че не е нарушила международни споразумения