Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция, с която подкрепя примирието в Сирия, което влиза в сила днес.

Съветът поиска "пълно и незабавно" изпълнение на резолюция 2254 (2015), за да се улесни краят на конфликта в страната, като се подчерта отново, че сирийският народ "ще решава бъдещето на страната си."

Настоява се също така, всички, които участват в прекратяване на военните действия страни да изпълняват своите ангажименти. Призовават се Арабската лига, Европейския съюз, Организацията на обединените нации, както и 17 страни, включително САЩ и Русия, които имат роля в мирния процес, да използват влиянието си, за да се гарантира изпълнението на тези ангажименти.

Съветът признава усилията от страна на Русия и САЩ, за да се постигне съгласие по условията на прекратяване на военните действия и приветства силите на правителството на Сирия и сирийските въоръжени опозиционни групи, които се съгласиха да спазват условията на споразумението.

Настоява се незабавно да се даде на хуманитарните агенции бърз, безопасен и безпрепятствен достъп в цяла Сирия.

По-рано бе съобщено, че мирните преговори ще бъдат подновени на 7 март.

Припомняме, че свързаната с „Ал Кайда” терористична групировка „Фронт алНусра” отхвърли прекратяването на военните действия в Сирия. В примирието не участва и ДАЕШ ("Ислямска държава").

Правителствените сили на Асад и неговите руски съюзници също заявиха, че няма да спрат бойните действия срещу ДАЕШ и „Фронта ал Нусра”.

Основната сирийския опозиция, в която влизат множество групировки и която е подкрепяна от Саудитска Арабия, прие предложеното прекратяване на военните действия.  

Други бунтовници, разглеждани като умерени от Запада, обявиха, че се опасяват, че това ще бъде използвано за да бъдат оправдани атаките срещу тях.