Руските власти трябва незабавно да освободят Алексей Навални - такава позиция изрази Джейк Съливан - номиниран от избрания президент Джо Байдън за съветник по националната сигурност, предаде "Свободна Европа".

"Навални трябва да бъде освободен незабавно, а виновните за ужасяващото покушение срещу живота му - подведени под отговорност. Атаките на Кремъл срещу Навални са не просто нарушаване на правата на човека, това е оскърбление към жителите на Русия, които искат гласовете им да бъдат чути."- написа Съливан в Twitter.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в отговор заяви, че чуждестранните политици трябва да "уважават международното право" и да се занимават с "проблемите в собствената си страна".

Американският сенатор Бърни Сандърс - кандидат за президент на първичния вот на Демократическата партия при отминалата президентска кампания, също призова Навални да бъде освободен. По думите му, САЩ трябва да подкрепят тези, които се борят с корупцията и полагат усилия за демокрацията.

Припомняме, Навални е основател на Фонда за борба с корупцията в Русия.

Навални се върна в Москва, арестуваха го минути по-късно
Обновена

Навални се върна в Москва, арестуваха го минути по-късно

Задържани са десетки негови привърженици...