Търсещите убежище трябва да бъдат научени, че Германия има нулева толерантност към сексуалните престъпления. Това обяви Анете Видман-Мауц, държавен министър по въпросите на миграцията, бежанците и интеграцията, цитирана от "Ройтерс".

Този коментар беше направен след масовия шок във връзка с изнасилването на 18-годишна жена, което доведе до ареста на седем сирийци.

"Извършителите трябва да бъдат изправени пред съда и сурово наказани", настоя Анет Видман-Мауц.

Германия отделя близо €7 млрд. за мигрантите през 2019 г.

Германия отделя близо €7 млрд. за мигрантите през 2019 г.

Германия се опитва да интегрира над един милион мигранти

Германската полиция арестува седемте сирийци на възраст между 19 и 29 години заедно с 25-годишен германец през миналия месец по подозрение в изнасилване на жената в югозападния град Фрайбург.

Един от мъжете е заподозрян, че е сложил наркотик в питието на жената в нощен клуб във Фрайбург, преди всички те да я изнасилят в гъсталака навън.

Престъплението шокира Фрайбург, живописен университетски град, и рискува да предизвика настроения срещу бежанците в цялата страна, докато антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" се стреми да се циментира като водеща опозиционна сила.

"Всички лица, търсещи убежище, трябва да преминат обучителни курсове за съвместно съществуване (с германските граждани) в Германия, веднага щом пристигнат в Германия, или в първоначалния приемен център, което включва нулева толерантност към сексуално насилие и други актове на насилие", подчерта Анет Видман-Мауц.

В ролята си на държавен министър за миграцията тя работи в канцлерството под ръководството на канцлера Ангела Меркел, която беше остро критикувана за политиката си на отворени врати спрямо мигрантите и бежанците.

Възходът на "Алтернатива за Германия" се дължи отчасти на противопоставянето на германското общество срещу пристигането на повече от 1 млн. мигранти от средата на 2014 г. насам, много от които са от Близкия изток.