Трима души са убити в индийския град Бангалор, след като полицията стреля по тълпи, протестиращи срещу предполагаем богохулен пост във Фейсбук, съобщава БиБиСи.

Тълпи се събраха пред дома на местен политик, чийто роднина е обвинен, че е пуснал "обиден" пост за пророка Мохамед.

Те подпалиха превозни средства и нападнаха полицаи, пристигнали на местопроизшествието. Полицията е арестувала 110 души.

Градският комисар Камал Пант заяви, че най-малко 60 полицаи, включително висши офицери, са ранени. Наложен е полицейски час в два полицейски района на града.

Междувременно градската полиция туитира, че ситуацията е "под контрол", добавяйки, че полицията е стреляла за да разпръсне тълпата, след като първо е използвала сълзотворен газ и палки. Смъртните случаи бяха потвърдени от вътрешния министър на щата Карнатака, чиято столица е Бангалор.

Междувременно министърът Аханда Шринивас Мърти отправи видео апел към протестиращите да останат спокойни и им обеща справедливост.

"Призовавам братята си мюсюлмани да не се бият срещу някой, който е нарушил закона. Какъвто и да е въпросът, всички ние сме братя. Който е отговорен, ние гарантираме, че отоворните ще получат наказание. Аз съм с вас".