Ситуацията в центъра на украинската столица Киев се успокоява след като бе съобщено за сблъсъци по-рано днес, предаде ТАСС.

Полицията вече контролира ситуацията, са съобщили местни медии.

Активисти на "Десен сектор" са влезли в сблъсъци с органите на реда. Съобщава се за вандалски акции, като подпалени кофи на "Майдана".

Разпънати са били палатки и активистите са заявили, че прекарат нощта в тях. Те настояват за оставки на президента и правителството.

Припомня се, че днес се отбелязва третата годишнина от началото на протестите на пл. "Независимост" в украинската столица.

На 21 ноември 2013 г. тогавашният проруски президент Виктор Янукович не подписа споразумението за асоцииране с ЕС за сметка на засилено сътрудничество с Русия, което доведе до седмици на протести на проевропейски настроени украинци.

Потушаването на протестите се превърна в драма през февруари около централния площад в Киев. Насилието отне живота на стотина души при обстоятелства, които все още не са изяснени. След убийствата на Майдана тогавашният президент Виктор Янукович избяга в Русия. Прозападният "шоколадов крал" Петро Порошенко беше избран на негово място на 25 май.