Бюджетната криза в САЩ се задълбочава, съобщи АП. Сенатът бламира президента Доналд Тръмп за разрешаване на кризата с бюджета - шътдауна.

Както вече беше съобщено, този законопроект включва разпределението на $5,7 млрд., необходими за изграждането на стена на границата с Мексико, на която се противопоставя Демократическата партия.

Тръмп говори за шътдауна и стената с Мексико

Тръмп говори за шътдауна и стената с Мексико

Президентът на САЩ ще говори на живо от Белия дом

Предложението на Доналд Тръмп не събра необходимите 60 гласа.

От 22 декември работата на федералното правителство е частично спряна в САЩ. Това се дължи на факта, че републиканците и демократите в Конгреса не успяха да постигнат съгласие по параметрите на държавния бюджет. Демократите казват, че няма да одобрят разпределянето на такива големи средства от хазната и са готови да предложат само 1,3 млрд. долара за Стената с Мексико, а Тръмп иска $5,7 млрд..

Шътдаунът отмени участието на САЩ в Давос

Шътдаунът отмени участието на САЩ в Давос

Цялата делегация няма да лети

Около една четвърт от правителството остана без финансиране в САЩ, по-специално Държавния департамент, Министерството на финансите, Министерството на търговията и Министерството на вътрешната сигурност. За други правителствени агенции, Конгресът предварително одобри разпределението на средствата до края на септември 2019 г.