Секретарят на руския Съвет за сигурност и бивш министър на отбраната Сергей Шойгу е назначен за координатор на работата по развитието на отбранително-промишления комплекс.

Това съобщи ТАСС.

Президентът Владимир Путин е поискал да се определят обемите на най-търсените видове въоръжение.

"Въпросите са толкова разнообразни - трябва да се отчита рентабилността на производството, трябва да се гарантира, че Министерството на отбраната ще получи подходящото оборудване.

Тук е необходим независим координатор на цялата тази работа. Този координатор ще бъде секретарят на Съвета за сигурност", заяви Путин.

На среща с членове на правителството държавният глава заяви, че проблемите в сферата на отбранително-промишления комплекс са разнообразни и при решаването им трябва да се отчита и развитието на ново въоръжение. 

По-рано Путин заяви, че Сергей Шойгу, който зае поста секретар на Съвета за сигурност, ще има огромен обем работа на новата си длъжност. Държавният глава също така подчерта, че Шойгу познава както нуждите на руските въоръжени сили, така и възможностите на промишлеността.

Лондон: Масови арести на висши военни в Русия след смяната на Шойгу

Лондон: Масови арести на висши военни в Русия след смяната на Шойгу

Корупцията е дълбоко вкоренена в руското министерство на отбраната

На 12 май руският президент уволни секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев и назначи на негово място бившия руски министър на отбраната Сергей Шойгу.

Бившият заместник министър-председател Андрей Белоусов пък пое ръководството на Министерството на отбраната.