Военните на Южна Корея обявиха, че внимателно наблюдават ядрените и ракетните съоръжения на Северна Корея, след като разузнаването на страната е разкрило пред депутатите, че е била засечена нова дейност в изследователски център, където Пхенян вероятно изгражда своите междуконтинентални балистични ракети, насочени към континенталната част на САЩ, съобщава "Асошиейтед прес".

Северна Корея възстановява ракетния ядрен полигон Сохе

Северна Корея възстановява ракетния ядрен полигон Сохе

Той се използваше за изпитания на междуконтинентални ракети...

Говорителката на южнокорейското военно министерство изтъкна, че американските и южнокорейските въоръжени сили поддържат тясна координация по отношение на разузнаването във връзка със събитията в ракетния изследователски център на Северна Корея в Пхенян, както и в отделен обект за далекобойни ракети. Говорителката не е предоставила подробности за какви събития става въпрос.

Но южнокорейски депутат заяви, че ръководителят на разузнаването на Южна Корея на заседание на закрити врата е заявил, че е било засечено засилено движение на превозни средства в съоръжението в Пхенян.

Северна Корея проведе три летателни изпитания на междуконтинентални балистични ракети през 2017 г., които показаха потенциална способност да достигнат континенталната територия на САЩ.

Тръмп: С ядрени оръжия Северна Корея няма бъдеще

Тръмп: С ядрени оръжия Северна Корея няма бъдеще

Според него отношенията с Пхенян са стабилни...