Процесът по разведряване на разделения Корейски полуостров достигна до още един пробив днес, след като Южна и Северна Корея се договориха да организират среща на членовете на семействата, разделени по време на Корейската война в началото на 1950-те години.

Пак Кюн-сео, който е ръководител на Корейския Червен кръст и който ръководи делегацията на Южна Корея за преговорите, постигна споразумение с представители на Северна Корея, чиято делегация е ръководена от заместник-председателя на Комитета за мирно обединение на страната, съобщава южнокорейската агенция "Йонхап".

Тръмп: Северна Корея унищожи 4 големи ядрени обекти

Тръмп: Северна Корея унищожи 4 големи ядрени обекти

Както бе договорено на срещата в Сингапур

За последно преди три години се състоя събиране на разделени семейства, като плановете за такива събирания бяха отменяни, след като напрежението се засили в кризата, свързана с ядрените активности и ракетните изпитания, провеждани от режима в Пхенян.

Вождът на Северна Корея Ким Чен-ун и южнокорейският президент Мун Дже-ин се договориха през април на първата среща между тях да се заемат с въпроса, както и с други хуманитарни проблеми.

Събирания на семействата ще бъдат организирани за членове на 100 семейства от 20 до 26 август близо до източното крайбрежие и северно от границата между двете страни.

САЩ официално отмениха военните учения с Южна Корея

САЩ официално отмениха военните учения с Южна Корея

Както Тръмп обеща след срещата с Ким Чен-ун