Представител на комунистическия режим в Северна Корея обяви, че САЩ се опитвали да протакат преговорите за ядрената програма на Пхенян заради президентските избори през 2020 г., като настоя Вашингтон да ограничи исканията си, съобщават световните осведомителни агенции.  

Заместник-министърът на външните работи на КНДР, който отговаря за САЩ, обвини Вашингтон, че се опитва да печели време вместо да прави отстъпки

Северна Корея получила само и единствено предателство от САЩ

Северна Корея получила само и единствено предателство от САЩ

Вашингтон щял да бъде отговорен за потенциален провал на дипломатическите отношения с Пхенян

"Рекламираният от САЩ диалог по същество не е нищо повече от глупава уловка, целяща да държи КНДР обвързана с диалога и да я използват в интереса на политическата ситуация и изборите в САЩ", заяви той.

"САЩ се стремят да печелят време в свой интерес и говорят за траен и съдържателен диалог вместо да предприемат стъпки в отговор на приетите от КНДР мерки", добави заместник-министърът на външните работи на Северна Корея, напомняйки, че в края на годината изтича срокът, който Пхенян даде на Вашингтон да изготви компромис за преговорите, който да е приемлив и за двете страни.

Северна Корея отряза Тръмп, не се интересувала от "безплодни" срещи

Северна Корея отряза Тръмп, не се интересувала от "безплодни" срещи

Северна Корея очаква Вашингтон да изостави "враждебната си политика"

"Всичко, което може да се направи сега, е избор на САЩ и само от САЩ зависи какъв коледен подарък ще изберат да получат", подчерта севернокорейският представител.

След като Северна Корея изпробва първата си междуконтинентална балистична ракета през юли 2017 г., севернокорейският вожд Ким Чен-ун нарече ракетата "подарък" за американците по случай националния им празник 4-ти юли.